Martin Mojžíš / atelier umělecké fotografie a grafiky.
Prolnuté větve stromů a ptáci. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem DO JINÝCH SVĚTŮ I.

HLEDÁNÍ 2009.

GALERIE FOTOGRAFIÍ.

Fotografie Hledání 2009 vznikají, kromě touhy tvořit, také v tiché snaze navázet na klid a hloubku předchozího ►Hledání 2006. Zpočátku se to zdá být nesnadným úkolem. Vše je jiné. Vlastní atelier, zakázky, méně času, více starostí ... Je nutno znovu hledat a vytvořit v sobě rozpoložení, nutné pro volnou tvorbu.

A postupně se to začíná dařit. Častěji se objevují i barevné fotografie. Také černobílé vícenásobné expozice, kde je hlavním motivem nekončící inspirace přírody. Celá kolekce Hledání 2009 navázala na předchozí ►Hledání 2006 nakonec jen volně, ale základy zůstaly stejné: ticho, klid a hloubka prožití ...

Fotografie byly vytvořeny převážně v roce 2009, několik v roce 2006 a snímek SOCHAŘSKÝ ATELIER v roce 2007. Galerie jako taková vznikla v roce 2009, tehdy byly některé snímky i znovu upraveny. K mírným tvůrčím změnám došlo i v roce 2017. Jednalo se především o zjemnění a větší propracování některých dřívějších úprav. Také je zde poprvé zveřejněno několik dosud nepublikovaných fotografií z tohoto období: V ČASE, V PODZIMU, PTÁCI a již zmíněný SOCHAŘSKÝ ATELIER.


Prolnuté větve stromů a ptáci. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem DO JINÝCH SVĚTŮ II. Prolnuté větve stromů a ptáci. Umělecká černobílá fotografie Martina Mojžíše s názvem V PODZIMU. Prolnuté staré noviny a plovoucí vodní ptáci. Umělecká černobílá fotografie Martina Mojžíše s názvem POD VODOU. Fotografie sportovní haly prolnutá se stavbou z proutí. Umělecká černobílá fotografie Martina Mojžíše s názvem V ČASE. Stopy ve sněhu a keře. Umělecká černobílá fotografie Martina Mojžíše s názvem CESTOU DO KRÁLOVSTVÍ VĚTRU. Cesta se zbytky sněhu mezi keři vedoucí k malé kapli. Umělecká černobílá fotografie Martina Mojžíše s názvem NA KONCI U CÍLE. Autoportrét autora. Umělecká černobílá fotografie Martina Mojžíše s názvem AUTOPORTRÉT. Sportovní hala a procházející muž se psem. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem SLUNEČNÉ ODPOLEDNE S PŮLKRUHOVÝM DOMEM. Městský park, travnatá louka, v pozadí stromy. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem TICHÉ RÁNO V MĚSTSKÉM PARKU. Podzim u řeky, barevné listy, v pozadí malý domek v mlze. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem DNES MOŽNÁ PŘIJDE ZIMA. Barevné listy stromů a rostlin. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem VEDLE SEBE. Zamrzlé listy v kaluži vody. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem KAŽDÝ DEN BLÍŽ K JARU. Historické schodiště v zahradě, spadané listy. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem TŘICET ŠEST SCHODŮ VZHŮRU. Chvějící se světlo v mlhavých, ojíněných větvích stromů. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem NEVYŘČENÉ. Kamenná kaple, uprostřed osvětlená kytice kal. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem KALY. Židle stojící na poli. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem ŽIDLE I. Židle ukrytá ve větvích stromů. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem ŽIDLE II. Stroj na vrtání do země, v pozadí kaple. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem OPAČNÉ VERTIKÁLNÍ SMĚŘOVÁNÍ V JEDNÉ ÚNOROVÉ NOCI. Vodní ptáci sedící na konstrukci sloužící ke kotvení lodí. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem PTÁCI. Sochařský atelier v zahradě, sluneční hodiny na stěně, svítící okno. Umělecká fotografie Martina Mojžíše s názvem SOCHAŘSKÝ ATELIER.

Tato galerie obsahuje originální fotografie, ručně zhotovené a signované osobně autorem. Všechny fotografie je možné zakoupit.
Více informací naleznete na stránce ►Prodej fotografií.


►Na začátek stránky.
►Jak koupit fotografii? Podrobný průvodce.
►Všechny galerie Hledání.
►Úvodní stránka.
►Mapa stránek.